Akupunktur i Sønderborg

Akupunktur er en flere tusinde år gammel kinesisk behandlingsform, som har været anvendt uafbrudt frem til vor tid, og som nu breder sig over hele verden. Akupunktur er baseret på princippet om, at kroppen skal være i balance for at holde sig sund.

I forbindelse med behandlingen er der også mulighed for rådgivning om eks. kostforhold, motion og levevis. 

Husk at tage et tæppe eller lagen med.

Har du spørgsmål til hvad akupunktur kan gøre for dig? så kontakt os endelig.

Hvad er akupunktur?

WHO udarbejdede i 1979 en liste over en række lidelser, hvor akupunktur er velegnet:

Alle former for smerter, gigtsygdomme, hovedpine/migræne, frossen skulder, tennisalbue, menstruationsproblematikker, mave-tarmlidelser, bihulebetændelse, højt blodtryk, eksem, kredsløbsproblemer, lidelser i sanseorganer, immun sygdomme, hormonelle forstyrrelser.

Akupunktur kan dog også være gavnlig ved en række andre lidelser, men du er altid velkommen til at kontakte os ved eventuelle spørgsmål.

Akupunktur er en behandlingsmetode, hvor der sættes tynde sterile engangsnåle i bestemte punkter på kroppen for at genskabe den energimæssige balance i kroppen. Nålene skal gennemsnitlig sidde i 15-30 minutter. Akupunktur er fri for komplikationer og bivirkninger, mange kan dog de første timer efter behandlingen føle sig træt og søvnig.

Det er ikke sikkert, der mærkes megen forandring efter første behandling, men gradvist vil der komme en positiv reaktion. Der kan i enkelte tilfælde ses en kortvarig forværring af symptomerne, som kan vare fra få timer efter behandlingen til et par dage, dette betyder dog blot at der har været effekt af akupunkturen, ikke at der er sket en forværring.

Akupunkturen bygger på en holistisk menneskeopfattelse, hvilket vil sige at det er hele mennesket som behandles og ikke blot symptomet. Derfor er det vigtigt at man får så meget information som muligt, for at kunne stille den mest optimale akupunkturdiagnose og dermed behandle årsagen/årsagerne til symptomerne.

Dry Needling

Dry needling foregår også med akupunkturnåle, men i stedet for medianpunkter behandler man punkter i muskler og sener. Det virker især for triggerpunkter i muskler og sener, som kan give gener som ischias og andre udstrålingssmerter i arme eller ben, skuldersmerter, hovedpine og myoser og muskelspændinger generelt.

Nålene sidder kun kortvarigt, fordi kroppens reaktion kommer med det samme.

Vi bruger ofte dry needling i forbindelse med kiropraktik eller fysioterapeutisk behandling.